fbpx

Sähköinen taloushallinto – Mitä hyötyä sähköisestä taloushallinnosta?

Sähköinen taloushallinto tarkoittaa taloushallinnon hoitamista tietokoneella tai muilla sähköisillä laitteilla, ilman paperisia laskuja tai kuitteja.

Sähköisessä kirjanpidossa yrityksen taloudelliset tapahtumat tallennetaan sähköisessä muodossa ja niitä käsitellään tietokoneohjelmiston avulla. Mahdolliset paperiset kuitit ja laskut skannataan tositteiden liitteeksi, eikä paperisia tarvitse säilyttää erikseen.

Taloushallinto-ohjelmistoja sähköiseen taloushallintoon

Sähköiseen taloushallintoon on käytettävissä erilaisia taloushallinto-ohjelmistoja, jotka tarjoavat erilaisia toiminnallisuuksia, kuten myyntireskontran, ostoreskontran, palkkahallinnon, kirjanpidon, raportoinnin, budjetoinnin ja verotuksen. Ohjelmiston avulla sähköiseen taloushallintoon tallentuneet tiedot voidaan myös helposti jakaa muiden organisaation jäsenten tai ulkopuolisten tarkastajien kanssa.

Sähköinen taloushallinto on yleistynyt huomattavasti viime vuosina. Meillä Vivialla on käytössä täysin sähköiseen taloushallintoon seuraavat järjestelmät Netvisor, Fivaldi, Heeros ja Procountor. Sähköisen taloushallinnon etuja ovat:
  • Tehokkuus: Sähköinen taloushallinto automatisoi monia manuaalisia prosesseja, kuten laskutuksen, palkanlaskennan ja kirjanpidon. Tämä säästää aikaa ja parantaa yleistä tehokkuutta.
  • Reaaliaikainen seuranta: Sähköinen taloushallinto tarjoaa reaaliaikaista tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Tämä auttaa yrityksen johdossa tekemään parempia päätöksiä nopeammin. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa taloushallinnon hoitamisen asioiden hoitamisen ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Tietoturva: Paperidokumentit voivat kadota tai vaurioitua helposti. Sähköisen taloushallinnon avulla yrityksen tietoja voidaan varmuuskopioida säännöllisesti ja säilyttää turvallisessa pilvipalvelussa.
  • Helppo yhteistyö: Sähköinen taloushallinto mahdollistaa helpomman yhteistyön yrityksen eri osastojen välillä. Esimerkiksi kirjanpitäjä voi helposti jakaa tietoja ja raportteja muille sidosryhmille tarpeen mukaan

Kerromme mielellämme lisää miten yrityksesi taloushallinto voitaisiin hoitaa täysin sähköisesti.

Sähköinen taloushallinto - Mitä hyötyä sähköisestä taloushallinnosta?
Vivia Talouspalvelut.
Vivia Talouspalvelut Oy
p. 044 274 8916

Evästeasetukset
Tietosuojaseloste